Hurma Poleni Nedir? Nasıl Tüketilmelidir?

Hurma polenini belki de pek çok kişi hayatında ilk kez duyuyor olabilir. Aslında önemli faydaları bulunan doğal bir besin kaynağıdır. Bu sebeple de Avrupa‘ da kullanımı oran olarak hızlı bir artış göstermiştir. Hurma poleni kişiler tarafından günlük bir şekilde kullanılabilir. İçerisinde de bol miktarda protein, vitamin ve mineral yer alır.

Hurma Poleni Hakkında Kısa Bilgiler

Bu besin hurma ağaçlarının gövde kısmında yer alan döllenme tomurcuklarından üretilir. Erkek hurma ağacının dişi hurma ağacı için üretmiş olduğu bir mikro tohum şeklinde ifade edilebilir. Döllenme durumu kış aylarında meydana geliyor. Hurma ağacından alınmış olan polenlerin başka bir alanda kurutulması sağlanır. Ardından da dişi hurma ağacının üst kısmında bir açıklık meydana gelir. Daha sonra kurutulan polenler o yarık olan bölgeye konulur ve üzeri bir hasar görmeyecek biçimde güzelce kapatılır. Bunun sonucunda da döllenme işlemi uygulanmış olur.

Kullanım Şekli Nasıl Olmalı?

Hurma poleninin çok faydası olduğu için kişilerin kullanma şekli ile ilgili kafalarında soru işareti olabilir. Yöntemlerin ilki bir tatlı kaşığı bal ile çeyrek şeker kaşığı oranında hurma polenini ilave ederek karıştırıp, karışımı yiyebilir. İkinci yöntem de, keçiboynuzu balı ve ılık su karıştırılır, ardından da çeyrek şeker kaşığı polen eklenir ve tüketilir. Son olarak da kestane balı ya da organik bal 20 gr hurma poleni ile karıştırılır. Ve yemeklerden önce aç bir şekilde bir yemek kaşığı olacak şekilde yenebilir.

Faydaları Nelerdir?

Hurma poleninin pek çok rahatsızlığa faydalı olsa da genel olarak insanların ilk bildiği faydası çocuk sahibi olma da ki rolüdür. Yapılan araştırmalara göre de hurma poleninin kısırlık üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Bunun için yemeklerden önce tüketmek gereklidir. Vücuttaki toksinleri dışarı atarak kişinin kendini daha sağlıklı hissetmesini sağlar. Midede bulunan fazla suyu atar. Kekik ile karıştırıldığında mide üşümesine ve çeşitli göğüs hastalıklarına fayda eder. Hurma poleni iç kanamalara iyi geldiği gibi ve hipertansiyonu da önler. Sindirim problemleri ve ishal gibi durumlara da yardımcı olur.