Örgü Yaparak İnstagramdan Satmak

Pek çok ev hanımının ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla yapmış olduğu el işlerinin başında örgü örmek gelir. Geçmişten günümüze kadar pek çok ev hanımı, tığ oyası, iğne oyası, dantel, kazak, bere, organik oyuncak (amigrumi), atkı, eldiven gibi pek çok ürünü örerek satışını yapar ve bu şekilde evine ufak tefek katkı sağlar.

Geçmiş zamanlar örmüş oldukları örgülerini yalnızca yakın çevrelerine satan ev hanımları, bugün yaşanan yeni gelişmeler ve ilerleyen teknoloji sayesinde pek çok satış kanalını kullanarak daha geniş kitlelere ulaşabiliyor. Bu kanallardan günümüzün en popüler olanı ise instagramdır. Instagramdan satış yaparak kaza kazanmak, bugün en çok kullanılan yöntemlerdendir.

İnstagram Satışlarında Yapılması Gerekenler

İnstagram üzerinden yapmış olduğunuz örgü modellerini daha geniş kitlelere ulaştırabilmek için uygulanması ve dikkat edilmesi gereken bazı hususlar mevcuttur. Öncelikle söz konu bu kanaldan satış yapabilmek için bir iletişim numarası belirlemelisiniz. Bu numara sayesinde insanları size rahatlıkla ulaşabilmeli ve sorularını yöneltebilmelidirler. Ardından örgüleriniz için bir fiyat belirlemeli ve ilk etapta kendinizi tanıtıp adınızı duyurana kadar fiyatları makul tutmalısınız. Ürün gönderiminde kargo masraflarının alıcıya mı göndericiye mi ait olacağına karar vermeli ve masraflar kime ait olursa olsun daha kaliteli ve uygun hizmet sağlamak adına kargo şirketi ile anlaşma sağlamalısınız.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tüm bunların yanı sıra instagram üzerinde gerçekleştireceğiniz örgü satışlarını artırabilmek adına iyi bir reklam çalışması da gerçekleştirmelisiniz Böylelikle daha fazla kişiye ulaşarak daha çok sipariş toplayabilir ve kendinizi kanıtlama imkanı elde edebilirsiniz.

Güvenilirliğinizi ve uzun zamandır bu işi yapıyor olduğunuzu ispat edebilmek adına, yapmış olduğunuz satışlardan müşteri memnuniyeti zaman zaman sayfanızda paylaşmalı ya da hazırlamış olduğunuz siparişin kargoya varıncaya kadarki aşamalarını takipçilerinize göstermelisiniz.

Dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de müşteri ile olan iletişimdir. Müşterileriniz ile aranızı iyi tutmalı ve ilişkilerinize dikkat etmelisiniz.